Yasal bir süreç haline gelen ve devletin bağlayıcı unsurları ve birimleri tarafından kullanılan bir koruma kalkanı olarak üretilmiştir. Bugün devletin ve diğer bütün özel kuruluşların iç organizasyon ve web tabanlı alt yapı ve yazılımlarını bir kalkan görevi ile işlevsel özellikleri içinde barındırmaktadır. Geleceğin teknoloji üssü ve devlet yapısında ki bütün gizli ve özel bilgileri kendi iç yapısında şifreleyerek tam koruma ve güvence ile destekleyici unsuru üstlenmektedir. Geniş koruma ve her ara yüzü ile de her aşamada yetkilendirilen ve yönetici şifresi gibi kalıcı ve üst seviyede çok aşamalı güvenlik duvarı olan bir yazılımdır.

Devletin bütün iç organizasyonunda ve birimlerinde sınırlı ve sınırsız üst kademeli alt yapı şeması ile koruma sağlamaktadır.

Firewall güvenlik duvarı sayesinde, koruma kalkanı işlevi gören, donanımsal ve yazılım tabanlara sahip bir destekleyici ve ileri teknoloji projesi olma yolunda büyük bir adım atmaktadır.

Firewall, destekleyici altyapıları ile iki aşamalı yönetilmektedir. Bunu sunucu üzerinde veri tabanlı olarak sunucu ile yönetilmesi, diğeri ise kendi cihazları ile farklı donanımlar üzerinden yönetilmesini sağlamaktadır.

Firewall ve Sistemleri

Devlet ve resmi kurum ve kuruluşların, tek bir ağ üzerinden yönetilmesi ve kontrol edilmesini güvenlik duvarı ile sağlamaktadır. Güvenlik duvarı ile sistem ağı ve ortak olarak her türlü paylaşılan ve gönderilen belgelerin, bilgilerin, ses ve kayıtların taramasına imkan veren, tarama sonrasında zararlı unsurların ortadan kaldırmayı sağlamaktadır. Firewall sadece bir koruma kalkanı değil, kendi cihazları ile koruma özelliğini destekleyen ve artıran bir yapıya sahiptir. Firewall kendini sürekli geliştiren ve her yıl farklı ve işlevini artıran paket programları ortaya çıkarmaktadır.

Devlet, resmi kurum ve kuruluşlara 3 aşamalı paket, ara yüz ve 0 TAM koruma ile uygulayıcı ve destekleyiciler ile birlikte yeni nesil cihazlar ve Koruma kalkanları geliştirmişledir.

5651 nolu yasa gereği güvenlik duvarı firewall sistemleri bütün devlet, resmi ve özel kurum ve kuruluşların gizlilik, bilgilerin kontrolü ve yönetilmesi konusunda ve diğer çalışanların sınırlı ulaşımına imkan veren kalkan programını kullanılması hususunda bir yükümlülük getirildi.

İşlevsel ve Yetkinlik Sistemi

Firewall ile her türlü siber ve fonksiyonel içerikler daha kendi yazılım veya programa tehdit edecek daha ulaşmadan tarar, tespit eder ve ortadan kaldırır. 5651 yasa kapsamında, devlet birimlerinde sınırlı ve tam yetkili kullanıcılar veya başka 3.kişiler tarafından yapılan her türlü bilgilerin ve verilen paylaşılması, yok edilmesi, zarar verebilecek her türlü işlemi ve sistem üzerinde ki hareketliliği ve kimin ve nasıl yaptığına dair yasal çerçevede kayıt altında tutma yükümlülüğü getirmektedir.

Firewall ile güvenlik duvarı 5651 yasa çerçevesinde özel ve kamu kurum ve kuruluşların çalışanlarından çalışma ve sonrasında kontrol mekanizması ile sınırlı erişim, onaylı ve imzalı şekilde kayıt altına alınmasını sağlamaktadır.

Güvenlik duvarı sistemdeki yazılımı, kurallar temelinde ağa içinde seyreden ve gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım güvenlik sistemidir. Birçok farklı güvenlik modülleri ile sistem ağa gelen ve giden verileri filtreleme özelliği ile gelen ve giden paketleri internet trafiğini içerisinde seyri sırasında kontrol altında tutar.

firewall 5651 yasa gereği zorunlu oluşturulan bir ağ içi sistem ve güvenlik duvarı olarak işlem yapan uygulamalar bütünüdür. firewall, güvenlik duvarı ile birçok aşamadan oluşan ve artarak dahada karmaşık hal alan çok yönlü saldırılara karşı çözüm sunan güvenlik tehtitlerinden korkmayın!

Yeni Nesil ve birçok yan destek ürünü bir arada toparlayan ve ara yüzde bunu kullanıcıya sunan Firewall size birçok gizli alanda da bütünleşik çözümler sunmakta. Türkçe web arayüzü ile tek bir noktada tüm verileri toparlayan ve yine bu tek noktadan koruma altına alan güvenlik duvarı ile verileriniz artık daha güvenli ellerde.

Firewall Güvenlik Duvarı Nasıl Çalışır?

Çok aşamalı ve tek sistem gibi çalişan güvenlik duvarı özümleri ile sizi dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı korumanın yanında, Url filtreleme sistemini uygulayan ve Proxy ayarlarınızı koruyan birçok alternatif özellikleri sayesinde de internet kullanımı kullanıcı ve grup bazlı sınırlanan çalışanlarınızın da internette geçirdikleri vakit kaybını en aza indiriyor.

Aynı anda birçok kayıdı kendi üzerine alarak yazan ve dosya sunucu, ftp sunucu gibi diğer konumlara da iletebilme özelliği ile veriyi özel olarak koruma altına alır. Dışardan ya da farklı yazılımlardan gelecek saldırıları geri göndererek sistemi temizler.

Birden fazla diske aynı anda kayıt yaparak işlem içi ya da dışı veri kaybını önler. Aynı anda kayıtları yazarak silinme ya da kaybolma riskini ortadan kaldırır, disk arızalarında kayıt kayıplarını engeller. Belirlenen takvim aralığında düzenli olarak çalışır ve verileri arşivler. Daha sonra otomatik ağ üzerinden yedek alarak oluşan ya da oluşabilecek tüm saldırıları tespit ederek engeller.

Engelleme sistemi yüksek güvenlik sağlar ve kesinlikle veriler üçüncü şahısların eline geçmez.

Sürekli olarak kara listelerini günceller ve bilinen zararlı ve sakıncalı web sitelerine erişimi engelleyerek sistemi vürüslerden korur.

Proxy Sunucuları ve bunlara bağlı olarak çalışan yapıların sistematik olarak olarak yeniden yapılandırır ve internete giriş için Etki alanı veya kullanıcı adı ve şifrelerinin kullanılması sağlar ve kesinlikle çözülmesine izin vermez.

Saldırı anını tespit eden sistemi ile gelişen güvenlik merkezleri yardımı ile sistem verilerini korurur ve kullanıcıyı uyaran sistematik mesajlar gönderir. Bu sistem sayesinde yüksek güvenlik sağlar ve karşıdan gelebilecek tüm saldırıları anında yok eder.

IPsec VPN desteği ile arayüz ve sistem alt yapısında veriler ve şubeler arası güvenli bağlantı sağlar tüm sistemi ana makineleri ile tarayıcı içindeki kötü kullanımlara karşı korur.